top of page

Over ons

Na bijna 40 jaar horeca ervaring zijn het nog steeds dezelfde vijf ingrediënten waar Enrico Russo zijn heerlijke Italiaanse gerechten mee maakt: eenvoud, mooie producten, tijd, aandacht en vooral veel liefde.

 

Mozzarella di bufala
Kok Enrico Russo werd in 1962 geboren in Albanella, een dorpje vlakbij Salerno in het zuiden van Italië. Dit stukje van Italië, de regio Campania, staat bekend om zijn mozzarella van ongeëvenaarde kwaliteit. Hier vindt men de boerderijen waar de waterbuffels worden gehouden die voor de buffelmelk zorgen waar de echte mozzarella di bufala van wordt gemaakt.

 

De échte Italiaanse keuken

In 1975 kwam Enrico naar Utrecht, waar hij kort daarna op 15-jarige leeftijd zijn horeca carrière begon in het destijds befaamde restaurant Degli Artisti in de Nobelstraat. Als bordenwasser weliswaar, maar die plek ruilde hij al snel in voor een plaats aan het fornuis. Hij leerde daar het vak van de koks die de eigenaar uit Italië liet komen. De échte Italiaanse keuken, met recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven, gebaseerd op vijf essentiële dingen:  eenvoud, mooie producten, tijd, aandacht en liefde.

Een nieuw hoofdstuk

Nu zijn Enrico en Milou dus aan een nieuw culinair hoofdstuk begonnen.

Nog steeds onder dezelfde vertrouwde naam 'A Cucinella, alleen nu met name gericht op catering.

 

Maar wat er ook veranderd is, het zijn bijna 40 jaar later nog steeds diezelfde vijf ingrediënten waar Enrico Russo zijn heerlijke Italiaanse gerechten mee maakt: eenvoud, mooie producten, tijd, aandacht en vooral veel liefde.

Hollandse liefde 

In het tweede restaurant waar Enrico werkte, restaurant Claudius, leerde hij begin tachtiger jaren zijn vrouw Milou kennen. Zij ging er in de weekenden werken in de bediening en samen vormden ze, zowel zakelijk als in hun privéleven, een tandem die niet meer verbroken werd.


In 1999 openden zij aan de Hamburgerstaat hun winkel en traiteur A Cucinella, waar Enrico en Milou 17 jaar lang hun passie voor heerlijke en authentieke Italiaanse gerechten deelden met de vele klanten die hun weg naar deze trattoria wisten te vinden.

bottom of page